Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Turul Pietelor de Craciun din Alsacia

Descriere

Destinatie: Franta

Durata: 4 nopti

Plecari: 27 noiembrie

Turul Pietelor de Craciun din Alsacia
Transport AVION | 5 zile, 4 nopti |
Descriere tur

Principalele atractii incluse:

  • Cele mai frumoase Piete de Craciun din Alsacia: Mulhouse – Strasbourg – Colmar – Selestat - Obernai – Riquewihr – Eguisheim – Turckheim
  • Tururi de oras cu ghizi local in : Mulhouse, Strasbourg si Basel

ITINERARIU: Basel – Mulhouse – Selestat - Strasbourg – Obernai – Riquewihr - Colmar – Eguisheim – Turckheim – Basel

Data de plecare:  27 Noiembrie

PROGRAM:

27 noiembrie: Bucuresti – Basel – Mulhouse – Selestat - Strasbourg

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 03:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa LH1655 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 06:00 si aterizare la ora 07:15 Escala pana la ora 08:00, cand va avea loc decolarea zborului LH2394 cu destinatia Basel. Aterizare la ora 08:55, imbarcare in autocar si transfer la Mulhouse. Insotiti de ghidul local, vom porni intr-un tur al orasului aflat in sudul Alsaciei, numit Ville d’Art et d’Histoire, in 2008, datorita patrimoniului sau cultural. Vom ajunge in centrul orasului si vom admira tesaturile cu care sunt decorate fatadele cladirilor, de sarbatori. In fiecare an, materialele sunt alese conform unei tematici, avand culori si modele diferite. Artizanii locali folosesc materialele pentru a crea diferite decoratiuni si accesorii. Piata de Craciun din Place de la Reunion, in fata bisericii Saint-Etienne, are un farmec aparte, iar noi ne vom putea bucura de vinul fiert si de mirosul de scortisoara. Apoi, ne vom indrepta catre Selestat. Cea mai veche mentiune scrisa a bradului de Craciun este inregistrata in documentele orasului si dateaza din 1521. Astfel, atentia Pietei de Craciun din Selestat este concentrata asupra bradului impodobit si a istoriei sale. Seara, ajungem la Strasbourg. Timp liber la dispozitie pentru cina. Cazare la B&B Hotel Strasbourg Nord Schiltigheim Lac 4* sau similar.

28 noiembrie: Strasbourg – Capitala Alsaciei

Dupa micul dejun, vom participa la un tur de oras Strasbourg, capitala Alsaciei. Insotiti de ghidul local, vom ajunge in Grand Ile, centrul istoric al orasului, inconjurat de raul Ill si inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Pietele de Craciun din Strasbourg se numara printre cele mai vechi din Europa, iar cele mai frumoase sunt organizate in Piata Broglie, in Piata Catedralei Notre Dame si in Piata Kleber, unde se afla bradul inalt de aproape 30 m, simbol al orasului. Supranumit Capitala Craciunului, Strasbourg ne va incanta cu luminile sale stralucitoare. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Cazare la B&B Hotel Strasbourg Nord Schiltigheim Lac 4* sau similar.

29 noiembrie: Strasbourg – Obernai – Riquewihr - Colmar

Mic dejun. Ne vom indrepta catre Obernai, un orasel situat in inima Alsaciei, la poalele Muntelui St. Odile, care si-a pastrat farmecul de altadata, cu fortificatii medievale si poteci inguste. In Piata de Craciun din Obernai, vom patrunde intr-un cadru de poveste si vom putea gusta dulciurile traditionale intr-o atmosfera mai linistita. Vom ajunge apoi in Riquewihr, un orasel medieval inconjurat de munti si de podgorii, considerat „bijuteria” regiunii, cunoscut pentru vinurile faimoase produse aici, precum Riesling. Piata de Craciun se desfasoara in piata Fernand Zeyer, de langa primarie si de-a lungul Esplanadei des Remparts. Ne vom continua drumul catre Colmar, oras cunoscut pentru podgoriile sale si pentru centrul istoric foarte bine conservat, cu cladiri care dateaza din epoca medievala pana in secolul al XIX-lea. De asemenea, Colmar este cunoscut pentru numeroasele magazine in care se gasesc produse „made in Alsace”: alimente, decoratiuni, textile si accesorii. Vom simti magia Craciunului din Colmar in pietele aflate in centrul vechi. Transfer si cazare la B&B Hotel Colmar Liberte 4* sau similar.

30 noiembrie: Colmar – Eguisheim – Turckheim – Colmar

Mic dejun. Astazi vom face o excursie in imprejurimi si vom ajunge la Eguisheim, unul dintre cele mai frumoase sate medievale din Franta. Ne vom plimba pe aleile pietruite, flancate de case colorate. Piata de Craciun de aici are un farmec al autenticitatii si zeci de artizani se intrec in decorarea casutelor in care isi promoveaza produsele originale. Apoi, vom vizita Piata de Craciun din Turckheim, cu un decor de poveste si unica datorita calendarului de Advent din fata Primariei. In fiecare zi, pana la Craciun, o noua fereastra a calendarului se deschide si dezvaluie un personaj sau o scena specifica sarbatorilor de iarna. De asemenea, elfii sunt un simbol al pietei de Craciun din Turckheim, ei fiind cei care decoreaza oraselul si „construiesc” casutele colorate din lemn. Ne vom intoarce in Colmar, unde vom avea timp liber la dispozitie. Cazare la B&B Hotel Colmar Liberte 4* sau similar.

01 decembrie: Colmar – Basel - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Colmar.Dupa eliberarea camerelor, transfer catre Basel, orasul in care se intrepatrund influentele elvetiene, franceze si germane. Vom participa la un tur al orasului Basel cu ghid local, in care vom admira principalele atractii turistice: Catedrala, Poarta Spalen, Fantana Tinguely, Marktplatz si Turnul Roche. Cele mai frumoase piete de Craciun se gasesc in centrul vechi, fiind organizate in Barfusserplatz si Munsterplatz, unde se afla bradul de Craciun impodobit cu decoratiunile realizate de Johann Wanner, cel mai mare producator de ornamente handmade din lume. Vom putea gusta Basler Lackerli, biscuitul traditional elvetian, faimoasele branzeturi fondue si raclette, dar si gluhwein-ul, vinul fiert german. Transfer la aeroport, pentru imbarcarea pe zborul companiei Lufthansa LH2401 cu destinatia Munchen. Decolare la ora locala 20:00 si aterizare la ora 21:00. Escala pana la ora 22:15, cand va decola zborul LH1654 cu destinatia Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 01:10 (a doua zi 2 decembrie).

*Grup minim 25 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion Bucuresti – Basel– Bucuresti, via Munchen, compania Lufthansa
  • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
  • Bagaj de mana si bagaj de cala
  • Transport cu autocar local pe toata durata programului
  • 4 nopti de cazare hoteluri 4* cu mic dejun astfel:
    • 2 nopti in zona Strasbourg, la B&B Hotel Strasbourg Nord Schiltigheim Lac 4* sau similar
    • 2 nopti in Colmar, la B&B Hotel Colmar Liberte 4* sau similar
  • Tururi de oras cu ghizi locali in: Mulhouse, Strasbourg, Basel
  • Vizitarea Pietele de Craciun din Alsacia cu insotitorul de grup in: Mulhouse, Selestat, Strasbourg, Obernai, Riquewihr, Colmar, Eguisheim, Turckheim, Basel
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
  • Taxele de oras (se achita individual la receptia hotelurilor la check-out)
  • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 5 euro/persoana/zi
  • Biletele de intrare la alte obiectivele turistice

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate.

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Destinatie: Franta

Durata: 4 nopti

Plecari: 27 noiembrie

Turul Pietelor de Craciun din Alsacia
Transport AVION | 5 zile, 4 nopti |
Descriere tur

Principalele atractii incluse:

  • Cele mai frumoase Piete de Craciun din Alsacia: Mulhouse – Strasbourg – Colmar – Selestat - Obernai – Riquewihr – Eguisheim – Turckheim
  • Tururi de oras cu ghizi local in : Mulhouse, Strasbourg si Basel

ITINERARIU: Basel – Mulhouse – Selestat - Strasbourg – Obernai – Riquewihr - Colmar – Eguisheim – Turckheim – Basel

Data de plecare:  27 Noiembrie

PROGRAM:

27 noiembrie: Bucuresti – Basel – Mulhouse – Selestat - Strasbourg

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 03:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa LH1655 cu destinatia Munchen. Decolare la ora 06:00 si aterizare la ora 07:15 Escala pana la ora 08:00, cand va avea loc decolarea zborului LH2394 cu destinatia Basel. Aterizare la ora 08:55, imbarcare in autocar si transfer la Mulhouse. Insotiti de ghidul local, vom porni intr-un tur al orasului aflat in sudul Alsaciei, numit Ville d’Art et d’Histoire, in 2008, datorita patrimoniului sau cultural. Vom ajunge in centrul orasului si vom admira tesaturile cu care sunt decorate fatadele cladirilor, de sarbatori. In fiecare an, materialele sunt alese conform unei tematici, avand culori si modele diferite. Artizanii locali folosesc materialele pentru a crea diferite decoratiuni si accesorii. Piata de Craciun din Place de la Reunion, in fata bisericii Saint-Etienne, are un farmec aparte, iar noi ne vom putea bucura de vinul fiert si de mirosul de scortisoara. Apoi, ne vom indrepta catre Selestat. Cea mai veche mentiune scrisa a bradului de Craciun este inregistrata in documentele orasului si dateaza din 1521. Astfel, atentia Pietei de Craciun din Selestat este concentrata asupra bradului impodobit si a istoriei sale. Seara, ajungem la Strasbourg. Timp liber la dispozitie pentru cina. Cazare la B&B Hotel Strasbourg Nord Schiltigheim Lac 4* sau similar.

28 noiembrie: Strasbourg – Capitala Alsaciei

Dupa micul dejun, vom participa la un tur de oras Strasbourg, capitala Alsaciei. Insotiti de ghidul local, vom ajunge in Grand Ile, centrul istoric al orasului, inconjurat de raul Ill si inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Pietele de Craciun din Strasbourg se numara printre cele mai vechi din Europa, iar cele mai frumoase sunt organizate in Piata Broglie, in Piata Catedralei Notre Dame si in Piata Kleber, unde se afla bradul inalt de aproape 30 m, simbol al orasului. Supranumit Capitala Craciunului, Strasbourg ne va incanta cu luminile sale stralucitoare. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Cazare la B&B Hotel Strasbourg Nord Schiltigheim Lac 4* sau similar.

29 noiembrie: Strasbourg – Obernai – Riquewihr - Colmar

Mic dejun. Ne vom indrepta catre Obernai, un orasel situat in inima Alsaciei, la poalele Muntelui St. Odile, care si-a pastrat farmecul de altadata, cu fortificatii medievale si poteci inguste. In Piata de Craciun din Obernai, vom patrunde intr-un cadru de poveste si vom putea gusta dulciurile traditionale intr-o atmosfera mai linistita. Vom ajunge apoi in Riquewihr, un orasel medieval inconjurat de munti si de podgorii, considerat „bijuteria” regiunii, cunoscut pentru vinurile faimoase produse aici, precum Riesling. Piata de Craciun se desfasoara in piata Fernand Zeyer, de langa primarie si de-a lungul Esplanadei des Remparts. Ne vom continua drumul catre Colmar, oras cunoscut pentru podgoriile sale si pentru centrul istoric foarte bine conservat, cu cladiri care dateaza din epoca medievala pana in secolul al XIX-lea. De asemenea, Colmar este cunoscut pentru numeroasele magazine in care se gasesc produse „made in Alsace”: alimente, decoratiuni, textile si accesorii. Vom simti magia Craciunului din Colmar in pietele aflate in centrul vechi. Transfer si cazare la B&B Hotel Colmar Liberte 4* sau similar.

30 noiembrie: Colmar – Eguisheim – Turckheim – Colmar

Mic dejun. Astazi vom face o excursie in imprejurimi si vom ajunge la Eguisheim, unul dintre cele mai frumoase sate medievale din Franta. Ne vom plimba pe aleile pietruite, flancate de case colorate. Piata de Craciun de aici are un farmec al autenticitatii si zeci de artizani se intrec in decorarea casutelor in care isi promoveaza produsele originale. Apoi, vom vizita Piata de Craciun din Turckheim, cu un decor de poveste si unica datorita calendarului de Advent din fata Primariei. In fiecare zi, pana la Craciun, o noua fereastra a calendarului se deschide si dezvaluie un personaj sau o scena specifica sarbatorilor de iarna. De asemenea, elfii sunt un simbol al pietei de Craciun din Turckheim, ei fiind cei care decoreaza oraselul si „construiesc” casutele colorate din lemn. Ne vom intoarce in Colmar, unde vom avea timp liber la dispozitie. Cazare la B&B Hotel Colmar Liberte 4* sau similar.

01 decembrie: Colmar – Basel - Bucuresti

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Colmar.Dupa eliberarea camerelor, transfer catre Basel, orasul in care se intrepatrund influentele elvetiene, franceze si germane. Vom participa la un tur al orasului Basel cu ghid local, in care vom admira principalele atractii turistice: Catedrala, Poarta Spalen, Fantana Tinguely, Marktplatz si Turnul Roche. Cele mai frumoase piete de Craciun se gasesc in centrul vechi, fiind organizate in Barfusserplatz si Munsterplatz, unde se afla bradul de Craciun impodobit cu decoratiunile realizate de Johann Wanner, cel mai mare producator de ornamente handmade din lume. Vom putea gusta Basler Lackerli, biscuitul traditional elvetian, faimoasele branzeturi fondue si raclette, dar si gluhwein-ul, vinul fiert german. Transfer la aeroport, pentru imbarcarea pe zborul companiei Lufthansa LH2401 cu destinatia Munchen. Decolare la ora locala 20:00 si aterizare la ora 21:00. Escala pana la ora 22:15, cand va decola zborul LH1654 cu destinatia Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 01:10 (a doua zi 2 decembrie).

*Grup minim 25 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion Bucuresti – Basel– Bucuresti, via Munchen, compania Lufthansa
  • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
  • Bagaj de mana si bagaj de cala
  • Transport cu autocar local pe toata durata programului
  • 4 nopti de cazare hoteluri 4* cu mic dejun astfel:
    • 2 nopti in zona Strasbourg, la B&B Hotel Strasbourg Nord Schiltigheim Lac 4* sau similar
    • 2 nopti in Colmar, la B&B Hotel Colmar Liberte 4* sau similar
  • Tururi de oras cu ghizi locali in: Mulhouse, Strasbourg, Basel
  • Vizitarea Pietele de Craciun din Alsacia cu insotitorul de grup in: Mulhouse, Selestat, Strasbourg, Obernai, Riquewihr, Colmar, Eguisheim, Turckheim, Basel
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
  • Taxele de oras (se achita individual la receptia hotelurilor la check-out)
  • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 5 euro/persoana/zi
  • Biletele de intrare la alte obiectivele turistice

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate.

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.